Loading...
ПОВИВАНЕ И СЛИНГОВЕ 2018-06-20T22:17:23+00:00

Project Description

Някои хора смятат, че повиването на малките бебета може да им помогне да спят по-добре. Въпреки че не сме за или против повиването, настояваме родителите да следват съветите по-долу.

Ако решите да повивате бебето, обърнете внимание на следните препоръки:

  • Използвайте тънки материали;
  • Не завивайте бебето над раменете;
  • Никога не слагайте повито бебе да спи по корем;
  • Не повивайте бебето прекалено стегнато;
  • Проверете температурата на бебето, за да сте сигурни, че не е твърде горещо.

Използване на слинг и кенгуру

Слинговете и кенгурутата за бебета са полезни за свободно движение на ръчичките на бебето, но те не винаги се използват безопасно. Въпреки че няма надеждни доказателства, че слинговете са пряко свързани със SIDS, в световен мащаб има случаи на смъртни случаи, при които кърмачетата са претърпели смъртоносна последствия от използването на слинг. Тези злополуки се дължат най-вече на задушаване и то най-често при малките бебета.

Рискът е най-голям, когато дихателните пътища на бебето се възпрепятствани или когато брадичката му лежи върху гърдичките, както и когато устата и носът му са покрити от кожата или дрехите на родителя.

Най-безопасната бебешка носилка е тази, която държи бебето стабилно в изправено положение и при която родителят винаги може да вижда лицето на бебето си и да гарантира, че неговите дихателни пътища са свободни.